Küpsetised

Vürtsikas porgandikook 

Angelica Udeküll, 29. juuni 2012, 14:27
Foto: Daisy Lappard
Eraldi lisatavad maitseained võib edukalt asendada ka piparkoogimaitseaine seguga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk Muna
170 g Demerara suhkur
150 g Oliiviõli
200 g Rukkijahu
2 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Kardemon
0.25 tl Nelk
0.5 tl Jahvatatud ingver
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tl Söögisooda
200 g Riivitud porgand
200 g rosina-pähklisegu
1 sl Või

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga.Lisa pidevalt segades õli.Sega omavahel kuivained ja maitseained ning lisa seejärel munavahule. Riivi porgand ja lisa koos pähklite-rosinatega taina hulka.Määri lahtikäiv vorm võiga, puista üle jahuga ja vala tainas sisse. Küpseta 180 kraadi juures tund aega. Soovi korral võib koogi katta näiteks ricotta või mascarpone võõbaga.Angelica nõuanne: Tee kook eelmisel õhtul valmis, nii on hea kohe hommikul pakkuda

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee