Küpsetamata magustoidud

Sidruni-mandlipasha 

Toidutare, 1. märts 2011, 13:00
 
Pasha tee valmis päev enne serveerimist ja jäta külmkappi vajutuse alla nõrguma.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 kg Kohupiim
200 g Suhkur
4 tk Munakollane
200 g Või
4 dl Vahukoor
100 g Mandlilaastud
Ühe sidruni riivitud koor ja mahl
1 dl Rosinad
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Pane kohupiima hulka munakollased ja suhkur, sega läbi. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel rosinad, mandlilaastud, sidruni mahl ja riivitud koor. Kõige lõpuks sega hulka vahustatud koor ja maitsesta vanillisuhkruga. Kalla segu pashavormi või marliga vooderdatud sõelale. Aseta peale kerge vajutus ning lase järgmise päevani nõrguda.Kummuta pasha vormist välja ja kaunista vahetult enne serveerimist.
NIPP: Kui pesed munad enne lahtilöömist jooksva vee all puhtaks, kasutad värskeid munakollaseid ja kaua pashat kapis ei hoia, ei tohiks salmonelloos sind tabada. Retseptist võib munakollased ka välja jätta. Vahukoor ja kohupiim annavad samuti hea kreemise konsistentsi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee