Õhtusöögi retseptid

Vürtsikas köögivilja-sojahautis 

Maire Suitsu, 1. märts 2011, 13:03
 Jaan Heinmaa
Toekas, kuid lihavaba köögiviljahautis

Kogus: ühele

Koostisosad
2 sl Õli
2 sl Vesi
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
2 tl Karripulber
0.5 tl Cayenne'i pipar
1 tl Sool
2 tk Tomat
1 tk Paprika
3 dl värske okra või keedetud sojaoad
1.5 dl Kuum vesi

Valmistamine
Purusta sojaoad tampides või mõne kodumasinaga. Värske okra kasutamisel auruta seda eelnevalt 10 minutit tihedal sõelal või hauta 10 minutit väheses vees või õlis. Lase jahtuda ja nõrguda. Kuumuta peenestatud sibulat, küüslauku ja paprikat õli ja vee segus madalal kuumusel 8–10 minutit. Tõsta kuumust, lisa karripulber ja kuumuta segades veel paar minutit, et karri maitse ja aroom esile tuleks. Lisa tükeldatud tomat, sojamass, sool, tšillipipar ja vesi. Sega hästi läbi, lase keema tõusta ja madalal kuumusel 5–8 minutit haududa. Lisa vajadusel kuuma vett ja soovi korral ka täiendavalt maitseaineid. Serveeri kuuma keedetud riisi või pastaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee