Nädala kook

Jogurti-šokolaadikook 

Maire Suitsu, 18. juuni 2008, 07:09
 
Jogurti-šokolaadikook

Koostisosad
KOOGIVORMI ÜLEPUISTAMISEKS
1 sl Jahu
1 tl Kakaopulber
TAINAS
5 dl Jahu
1.5 dl Naturaalne kakaopulber
1 tl Söögisooda
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
125 g Küpsetusmargariin
3 dl Suhkur
3 tk Muna
400 g Maitsestamata jogurt

Valmistamine
Määri toruga koogivorm põhjalikult pehme küpsetusmargariiniga ning puista üle jahu-kakaoseguga. Kalla kogu lahtine jääk vormist välja.
Sõelu kokku jahu, kakao, vanillsuhkur ja söögisooda. Mikserda pehme küpsetusmargariin suhkruga heledaks ja kohevaks. Lisa ükshaaval toasoojad munad, mikserdades segu iga kord uuesti kohevaks ja õhuliseks. Pane mikser kõrvale ning töötle tainast edaspidi suure tömbiotsalise lusika või plastist tainanoolijaga. Lisa vahule läbi sõela nii palju kuivsegu, kui vaht vastu suudab võtta, tõstes aineid suunaga alt üles. Edasise segamise hõlbustamiseks lisa tainale umbes kolmandik jogurtist. Sega tainasse ülejäänud kuivsegu ning alles seejärel ülejäänud jogurt. Niisugune tegutsemine ehk võimalikult suure hulga jahu segamine esmalt rasvainega ja alles siis vedelikuga takistab kleepvalkude teket ning kook saab mure ja habras. Kogu vedeliku lisamine koos jahuga tekitaks aga rohkesti kleepvalku, mis muudab küpsetise tihkeks ja tuimaks. Kalla segu vormi ja küpseta 160° juures 60–70 minutit. Lase koos vormiga restil jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee