Küpsetised

Imelihtne kohupiimakook 

Lia Virkus, 10. juuni 2008, 19:45
 
Maitsev ja kergelt valmiv kook, mis sobib nii argipäeva magustoiduks kui ka vahukoorega kaunistatult pidulauale. Kes armastab rosinaid, võib neidki kohupiimale lisada.

Koostisosad
1 pakk Juubeli tordipulber
4 tk Muna
400 g kohupiimapasta
4 sl Suhkur
200 g Hapukoor
100 g Või

Valmistamine
Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale õhukesi võitükikesi. Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist, teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud pool kohupiimamassist. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed. Küpseta 200° juures 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Piilu poole küpsemise pealt, kas koogipinnal on mõni koht jahune, sel juhul pane sinna veel võitükikesi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee