Ameerika köök

Šokolaadi-karamelli-brownie´s 

Angeelika Kang, 21. august 2008, 19:08
 Jaan Heinmaa
Fariinsuhkruga küpsetatud ameeriklaste lemmik šokolaadikook saab karamellise maitse just nimelt fariinsuhkrust. Pealt rabe ja seest niiske kook säilib õhukindlalt suletud vormis mitu päeva

Koostisosad
350 g Tume šokolaad
250 g Või
3 tk Muna
3 dl Fariinsuhkur
1.25 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
Vooderda 23 cm läbimõõduga kandiline küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Sulata kastrulis madalal kuumusel või ja tükeldatud šokolaad.Vahusta munad ja lisa fariinsuhkur. Jätka vahustamist mõni minut. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vala šokolaadisegu munavahu hulka. Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks.Vala vormi ja küpseta 160° juures 30–35 minutit. Kook peab jääma seest veidi niiske ja pealt krõbeda koorikuga. Küpsuse proovimiseks torka puidust hambatikk koogi keskele. Kui tiku külge jääb veidi kooki, on õige aeg kook ahjust välja võtta. Kui tikk jääb täiesti kuivaks, on kooki juba liiga kaua küpsetatud. Jahuta kooki vormis tund aega ja lõika ruutudeks.
Kogustest valmib 16 tükki. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee