Eesti köök

Kama-kohupiimatort 

Angelica Udeküll, 5. märts 2008, 09:52
 Daisy Lappard
Kohupiimatort eestipärase kamaaktsendiga.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
4 tk Muna
4 spl Suhkur
2 sl Kartulitärklis
2 sl Kamajahu
1 tl Küpsetuspulber
4 cl Maasikaliköör
MUSTIKAPÜREE
1 kl Mustikad
2 sl Suhkur
KOHUPIIM
400 g kohupiimapasta
2 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
PEALMINE KIHT
2 viilu Must leib
2 tl Demerara suhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tl Või

Valmistamine
Valmista esmalt tordipõhi. Selleks vahusta munad suhkruga ja sega omavahel kokku kuivained. Ühenda ettevaatlikult munad ja kuivainete segu. Kuumuta ahi ja küpseta tordipõhja 15 minutit 190 kraadi juures. Lase põhjal ahjus vaikselt maha jahtuda. Jahtunud tordipõhi lõika pooleks. Sega omavahel kohupiimapasta ja suhkur. Alumine kiht määri kokku mustikapüreega. Selleks purusta klaas mustikaid ja sega need suhkruga.
Määri põhjakihi peale kohupiimapasta. Pealmine kiht immuta maasikalikööriga ja määri peale kohupiimapasta.
Pealmise kihi peale valmista suhkru ja kaneeliga leivakrutoonid (vt kamakreemi retsepti). Peenesta krõbedad krutoonid saumikseriga ja raputa läbi sõela tordi peale. Kõige peale puista värskeid mustikaid. Leivakrutoonide asemel võid peale valmistada ka karamelliseeritud kama. Selleks pruunista pannil või ja selle sees kama. Jälgi, et kama karamelliseerides ei tekiks liiga suured tükid, sest need on hamba all liiga kõvad. Vajadusel võid neid veidi ka saumikseriga peenestada.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee