Kiudainerikkad toidud

Cassata Siciliana 

Angeelika Kang, 17. detsember 2008, 13:46
Cassata siciliana Jaan Heinmaa
Itaaliast pärit rohkelt šokolaadi ja likööri sisaldav imemaitsev tort valmib väga lihtsalt.

Koostisosad
PÕHI
3 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
1 dl Vahukoor
1 dl Kohupiim
0.5 dl Suhkur
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
60 g kuivatatud puuviljad
100 g Tume šokolaad
2 sl Liköör (näiteks Amaretto)
KATTEKREEM
2 dl Vahukoor
200 g Tume šokolaad
1 sl Lahustuva kohvi pulber

Valmistamine
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri piklik keeksivorm seest võiga, raputa üle riivsaiaga. Vahusta munad suhkruga. Lisa eelnevalt omavahel kokkusegatud jahud ja küpsetuspulber ning sega munavahu hulka. Vala vormi ja küpseta ahjus 40 minutit. Lase jahtuda.
Täidiseks vahusta koor, sega kohupiima, suhkru, vanillsuhkru, hakitud puuviljade ja šokolaadi ning likööriga. Lõika põhi kolmeks ja pane kahe kihi vahele täidist.
Kattekreemi valmistamiseks lase koor potis peaaegu keema, võta tulelt ja lisa hulka tükeldatud šokolaad ning kohvipulber. Sega lahustumiseni. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga. Säilita osa kattekreemist külmkapis ja tee enne serveerimist tordipritsi abil peale kaunistus.
Kogusest valmib 8 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee