Hapukapsaborš viineritegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
12. oktoober 2010, 07:41

Hapukapsaborš viineritega

Viineritega hapukapsaborš valmib märksa lihtsamalt ja kiiremini kui klassikaline boršisupp.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Porgand
4 tk marineeritud peet
1 tk Porrulauk
1 tk Sibul
1 sl Õli
1.5 l Vesi
500 g Hapukapsas
2 tk Kanapuljongikuubik
3 sl Tomatipasta
1 leht Loorber
5 tera Vürts
2 tl Suhkur
1 tl Sool
3 tk Kartul
400 g Viinerid
1 tl Tüümian
SERVEERIMISEKS
Hapukoor

Valmistamine
Lõika porgandid ja peedid ribadeks (või riivi). Kuumuta potis õli ning prae selles tükeldatud sibulat ja porrut. Lisa vesi, peet, porgand ja hapukapsas, lase kuumeneda. Seejärel lisa puljongikuubikud, tomatipüree ja maitseained (v.a tüümian) ning hauta 10 minutit. Kalla potti tükeldatud kartulid ja hauta 15 minutit. Viimaks lisa viilutatud viinerid. Maitsesta supp tüümianiga ning lase veel korraks keema tõusta. Serveeri hapukoorega.