Itaalia köök

Ricotta-kook marjakastmega 

Pille Enden, 5. juuni 2012, 12:45
 Jaan Heinmaa
See kook on Itaalias lihavõtete ajal sama traditsiooniline kui meil kohupiimakook.

Koostisosad
950 g Piim
1.5 dl Arborio risotoriis
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Sool
Vanillikaun
3 dl Suhkur
1.2 kg Ricotta
2 tk Suur muna
3 tk Munakollane
Või määrimiseks
Jahu vormi üleraputamiseks
Tuhksuhkur
MARJAKASTE
400 g Aedmaasikas (külmutatud)
2 sl Suhkur
2 sl Sidrunimahl

Valmistamine
Lase piim keema, sega hulka riis, vanillikaun, kaneel ja sool. Keeda nõrgal kuumusel, kuni riis on hästi pehme – u 30 min. Tõsta pott tulelt ja sega hulka 1,5 dl suhkrut. Lase jahtuda. Eemalda vanillikaun. Sega hulka ricotta, munad ja munakollased ning ülejäänud suhkur.
Määri 26 cm vorm võiga ja raputa üle jahuga. Küpseta 65–70 min 175-kraadises ahjus. Kui kook läheb pealt liiga pruuniks, siis kata fooliumiga. Lase hästi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut.
Serveeri marjakastmega. Kastme valmistamiseks keeda marju, suhkrut ja sidrunimahla 5–7 min.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee