Lambaliha retseptid

Lambahautis oliividega 

Pille Enden, 24. mai 2008, 12:53
 Jaan Heinmaa
See roog saab parim kondiga kintsutükkidest. Toit peab hauduma nii kaua, kuni liha kondi küljest lahti lööb.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg lamba kintsutükid
2 sl Jahu
0.5 tl Must pipar
2 sl Oliiviõli
3 tk Suurem punane sibul
4 küünt Küüslauk
2 tl Paprika (jahvatatud)
6 tk Tomat
3 tk Suured porgandid
2 sl Tomatipasta
2 tl Suhkur
2.5 dl Punane kuiv vein
1.5 dl Vesi
2 oksa Värske rosmariin
3 riba Sidrunikoor
1 tk Kaneelikoor
70 g Mustad kivideta oliivid
2 sl Sidrunimahl
2 sl Värske hakitud piparmünt

Valmistamine
Sega jahu ja pipar ning pane sinna lambaliha.
Sega, kuni lihatükid on jahuga korralikult kaetud. Kuumuta õli pannil ja prae liha, kuni see on ühtlaselt pruunistunud.
Tõsta pannilt ja kuivata majapidamispaberiga. Lõika kooritud sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane koos purustatud küüslaugu ja paprikaga samale pannile, kus liha praadisid, ja kuumuta, kuni sibul on pehme. Vala potti. Tõsta potti ka lambaliha. Lisa kooritud ja neljaks lõigatud tomatid, kooritud ja tükeldatud porgandid, tomatipasta, suhkur, vein, vesi, rosmariin, sidruni- ja kaneelikoor. Hauta kaane all aeg-ajalt segades 1,5 tundi. Sega juurde oliivid ja hauta veel 30 minutit.
Vahetult enne serveerimist lisa sidrunimahl ja hakitud piparmünt. Serveeri keedetud riisi või kartulitega.
Loe ka: intervjuu "Pajaroad" autori Pille Endeniga

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee