Linnuliha retseptid

Alma-Ata pilaff kanaga 

Rudolf Visnapuu, 6. veebruar 2009, 09:23
Alma-Ata pilaff kanaga Jaan Heinmaa
Alma-Ata pilaff on kokku miksitud puu- ja köögiviljadest ning maitseb kõige paremini grillitud kana- või lambalihaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Porgand
2 tk Sibul
4 tk Kanafilee
1.5 klaasi Basmati riis
100 g Aprikoos (kuivatatud)
2 sl Rosinad
1 klaas apelsinimahl
2 sl Röstitud mandlilaastud
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine
Riivi porgand jämeda riiviga, haki sibul peeneks. Prae porgandit ja sibulat potipõhjas õlis 3–4 minutit. Lisa riis ja prae aeg-ajalt segades veel 3–4 minutit.
Lisa peeneks hakitud aprikoosid, rosinad ja apelsinimahl ning hauta tasasel tulel 25–30 minutit, kuni vedelik aurustub ja riis on valmis. Lõpus lisa röstitud mandlilaastud ning maitsesta toit soola ja pipraga. (Kui soovid serveerida liha pilafi sisse segatuna, alusta toidu valmistamist lihakuubikute praadimisest.) Serveeri grillitud broilerifileega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee