Toidukordade retseptid

Mahlane keerusai aprikoosidega 

Heivi Peterson, 25. veebruar 2008, 13:51
Foto: Rene Riisalu
Soovi korral võid aprikoosid asendada mõne teise kuivatatud puuviljaga

Kogus: ühele

Koostisosad
450 g (ehk 9 dl) Eriti hea nisujahu
25 g Presspärm
3 dl Vesi
1 tl Sool
1 tl Suhkur
25 g Või
TÄIDIS
150 g Kuivatatud aprikoos
Seesamiseemned

Valmistamine
1. Pudenda pärm tainakaussi, soojenda vesi 37 °C-ni. Lahusta pärm puulusikaga hõõrudes väheses vees ja kalla siis juurde ülejäänu. Lisa pool jahukogusest ning sega korralikult. Puista järk-järgult hulka teine pool jahust ja sõtku hoolsalt. Järgmisena lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi külge kinni.2. Tõsta sooja kohta ja lase kerkida kahekordseks (30–45 minutit).3. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja sõtku läbi, jaga kaheks võrdseks osaks. Rulli kumbki pool lahti ja puista üle kuivatatud aprikoosidega. Rulli pikemast servast kokku. Keeruta tainaribad omavahel, säti otsad põimiku alla. Pane päts küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.4. Lase kerkida 30 minutit. Seejärel piserda üle veega ja riputa peale seesamiseemneid.5. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadise ahju alumises osas 20–25 minutit ehk kuni saia sisetemperatuur on 94–96 °C. Lase rätiku all jahtuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee