Kiudainerikkad toidud

Ahjuõun granadilli ja jäätisega 

Indrek Kivisalu, 21. veebruar 2008, 10:05
 Jaan Heinmaa
Rikkaliku maitsebuketiga magustoit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Õun
70 g Või
50 g Pähklid
50 g Rosinad
3 sl Suhkur
Brändi
SERVEERIMISEKS
2 tk Granadill
Jäätis
Šokolaadikaste
Melissilehti (või mündi-)

Valmistamine
Haki vajadusel pähklid väiksemaks. Pane rosinad sooja vette ja lase veidi aega paisuda. Sega nõrutatud rosinad, pähklid, suhkur ja natuke brändit või konjakit toasooja võiga. Lõika õuntel ülemine veerandik ära ning eralda õunasüdamikueemaldajaga keskosa. Täida tekkinud tühimik võiseguga. Küpseta ahjus 180–190° juures umbes 20 minutit ehk kuni õuna viljaliha hakkab koortest välja kerkima.
Lõika granadillid pooleks. Võta sisu lusikaga välja ja kasuta seda serveerimistaldrikutel kastmena. Tõsta taldrikutele ka ahjust tulnud õunad. Lisa jäätis ja šokolaadikaste ning kaunista melissi- või mündilehtedega. Vii ruttu lauda, enne kui jäätis hakkab sulama.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee