Lambaliha retseptid

Grillitud lambafilee spinati-kartuligratääni ja Marsala kastmega 

Indrek Kivisalu, 21. veebruar 2008, 09:48
 Jaan Heinmaa
Marsala annab kastmele omapärase magusa noodi lisaks klassikalise punaveinikastme tugevusele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk Lambafilee
Sool
Must pipar
SPINATI-KARTULIGRATÄÄN
500 g Kartulid
1 suur peotäis Värsked spinatilehed
2 dl Rõõsk koor
1 tk Muna
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel
MARSALA KASTE
2 dl punaveinikaste
1 dl Marsala vein
soovi korral maitseaineid

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks, loputa spinatilehed. Kuumuta vesi potis keemiseni, lisa pisut soola ning kasta spinatilehed korraks keevasse vette. Jahuta kohe jooksva külma vee all.Lao väiksemasse ahjuvormi kihiti spinatilehed ja kartuliviilud. Klopi muna lahti ning sega koorega, maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Vala vormi kartulite peale. Pane vorm ahju 180° juurde ning küpseta 30–40 minutit. Võta valmis kartulivormist portsjonid kas väikese ümmarguse vormiga või lõika noaga. Puhasta lambafilee vajadusel kõõlustest. Grilli liha kuumal grillpannil ning maitsesta siis soola ja pipraga. Kuumuta punaveinikastet, lisades sinna Marsalat. Keeda pisut ning kontrolli maitset, soovi korral lisa soola, suhkrut või musta pipart. Serveeri lambafilee koos kartuligratääni ja Marsala kastmega. Lisandiks võid grillida tomateid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee