Nädala kook
20. veebruar 2008, 09:26

Valge šokolaadi ja toorjuustu tort

Pidulik ja elegantne tort Vabariigi aastapäevaks.

Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsised
100 g Või
TÄIDIS
400 g maitsestamata toorjuust
3 tk Muna
2 dl Suhkur
250 g Valge šokolaad
2 tl Vanillsuhkur
7 tk Želatiinilehed
0.5 dl Vesi
2.5 dl vahustuv vanillikaste (Creme vanilla)
KAUNISTAMISEKS SOOVI KORRAL
Valge šokolaad
Puuviljad

Valmistamine
Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Täidise tegemiseks eralda munavalged -kollastest. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega toorjuust, munakollased ja suhkur ühtlaseks. Lisa sulatatud valge šokolaad. Vahusta ühes kausis vanillikaste ja teises munavalged. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata need paaris supilusikatäies kuumas vees. Vahusta želatiinisegu šokolaadivahu hulka. Lisa kohe munavalgevaht ja vahustatud vanillikaste. Kalla täidis küpsisepõhjale. Lase tordil vähemalt 5 tundi (või veel parem järgmise päevani) külmkapis tarretuda. Kaunista soovikohaselt.