Eesti köök

Vastlakuklid 

Raili Mikk, 17. veebruar 2012, 07:08
Vastlakuklid Indrek Pärli
Vastlakuklite retsept.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 dl Leige piim (37-30 kraadi)
50 g Presspärm
1 tk Muna
1.5 tl Sool
2 dl Lauasuhkur
13 dl Eriti hea nisujahu
175 g Või
KATE
4 dl Vahukoor
2 sl Lauasuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
SOOVI KORRAL
moos

Valmistamine
1. Hõõru pärm vähese sooja piimaga vedelaks. (Kui kasutad kuivpärmi, pane see vähese jahu hulka ja seejärel lisa piim). Lisa suhkur, toasoe muna, sool, ülejäänud piim ja pool jahust ning sega mõned minutid. Sega hulka veel u 5 dl jahu (1-2 dl jääb abiks kuklite vormimisel). Kõige lõpuks pane hulka pehme või ja sõtku kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti, vajadusel lisa jahu. Riputa peale väheke jahu, kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Selleks sobib hästi korraks 50 kraadini soojendatud ahi. Taina mahu kahekordistamine võtab aega u 1 tund.
2. Raputa lauale väheke jahu ja kalla tainas välja. Sõtku kergelt läbi. Vormi tainast meelepärase suurusega kuklid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15 minutiks kerkima, kata rätikuga.
3. Määri kukleid toasooja lahtiklopitud munaga ning küpseta 225 kraadi juures 12-14 minutit. Lase kuklitel täiesti jahtuda.
4. Lõika terava noaga ülemine osa õhukeselt ära. Vahusta koor suhkrutega tugevaks vahuks, tõsta kuklitele ja aseta kaas peale. Kaunista tuhksuhkruga. Kes soovib, võib vahukoore alla ka veidike meelepärast moosi panna.

Retsepti kogustest valmib umbes 25 kuklit.
VAATA SAMM-SAMMULT KUKLITE VALMISTAMIST SIIT

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee