Eesti köök

Oa käkid 

Toidutare, 1. veebruar 2008, 14:26
Retroretsept raamatust "Perenaeste käsiraamat" 1913. a.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
kuivatatud oad
Suitsupekk
Vesi
Kartulijahu
kuivikud
Muna
Või
Piim
Sool
Must pipar

Valmistamine
Wõta: 2 klaasi pruune ehk walgeid ube, 1 toop wett (1/2 naela suitsetatud pekki), 3/4 klaasi kuiwikuid, 1/2 klaasi kartulijahu, 3/4 klaasi rõõska piima, 2 muna, 2 supilusikat wõid ehk raswa, 1-2 sibulat, wähe peenikest pipart, soola.Leotatud oad keedetakse pehmeks, aetakse pekiga ühes 2 korda läbi weski, lisatakse kuiwikud, hõõrutud munad, pruunistatud sibul ja maitseained hulka, lastakse segu 1/2 tundi seista, wormitakse ümmargused ehk piklikud käkid, küpsetatakse wõi ehk raswaga. Antakse koore- ehk sibula-kaste ja aiawiljadega lauale (6 inimesele)

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee