Eesti köök

Hernesupp ja-püree 

Adeleine Tannbaum, 1. veebruar 2008, 14:26
Retroretsept raamatust "Keedu- ja majapidamis-juht" 1926, 25-a. juubeli väljaanne.

Kogus: ühele

Koostisosad
Kuivatatud herned
Sink
Odrakruup
Vesi
Piim
Jahu
saiakuubikud

Valmistamine
1 1/3 kuivatatud herneid pannakse likku ehk kupatatakse veega. 1 1/2 kilo suitsusinki, konti ehk värsket sealiha pannakse 8 1/2 l keeva veega keema, selle juure pannakse, kui liha on vähe aega keenud, ettevalmistatud herned ja väike tassitäis peenikesi kruupe. Supp keeb niikaua, kuni vedelik tummikaks läheb ja herned pehmeks. Liha lõigatakse parajaiks supitükkideks ja süüakse supi sees.Herned keedetakse, nagu ülal nimetatud, kuid kruubid jäävad juure panemata. Kui herned pehmed, hõõrutakse paks läbi sõela, keedetakse veel kord vedelikuga läbi. Juure süüakse saiakuupe nr. 202Herned keedetakse, nagu juba nimetatud, kruupideta ja lisatakse, kui herned pehmed, 3 peotäiest jahust ja 1 1/2 -2 klaasist piimast valmistatud tumm segades juure ja tehakse supp soola poolest parajaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee