Kartulifocaccia karamellistatud sibulaga
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
25 g Presspärm
2.5 dl Käesoe vesi
1 tl Sool
6.5 dl Jahu (täisteranisu- või spelta-)
TÄIDIS
1 tk Harilik sibul
2 sl rapsiõli
0.5 tl Lauasuhkur
0.5 tl Sool
1 peotäis Hakitud tüümian
3 tk keedetud kartul
KAUNISTUSEKS
soolahelbed
värskeid rebitud tüümianilehti
Valmistamine
Hõõru pärm soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi ja jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Lase räti all 30 minutit kerkida. Koori-haki sibul ja kuumuta 1 sl õlis väiksel tulel mõni minut. Sega hulka suhkur ja sool ning küpseta kuldpruuniks. Koori kartulid ja lõike kuubikuteks. Haki tüümian. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale, sega hulka sibul, kartul ja tüümian. Suru või rulli tainas küpsetuspaberil piklikuks nelinurgaks, tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Määri pealt ülejäänud 1 sl õliga, puista üle soolahelveste ja tüümianilehtedega.Küpseta 200'C juures 25 minutit või kuni kuldpruuni värvuseni.Retsepti kogustest valmib 20 tükki.
Kommentaarid (0)