Kalatoitude retseptid
29. jaanuar 2008, 11:06

Teokarbipasta lõhega

Kiirelt ja kergelt valmiv pastaroog kalasõpradele. Lõhefilee asemel võid kasutada kiirvariandina ka tuunikalakonservi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g teokarbipasta
30 g Või
6 tk Šalottsibul
2 küünt Küüslauk
1 sl Jahu
2.5 dl Piim
2.5 dl Hapukoor
1 sl Sidrunimahl
400 g Lõhefilee
2 sl Hakitud petersell
Sool
Pipar

Valmistamine
Keeda pasta rohkes soolakas vees, nõruta ja vala tagasi potti. Samal ajal sulata teises kastrulisvõi. Lisa hakitud sibulad ja küüslauguküüned ning prae väiksel tulel 3 minutit. Riputa üle jahuga ja kuumuta veel 1 minut. Sega omavahel piim, hapukoor ja sidrunimahl; nirista kastrulisse, samal ajal pidevalt segades. Kuumuta kastet keskmisel tulel segades 3 minutit, kuni seehakkab paksenema. Lisa tükeldatud lõhe ja petersell, keeda mõned minutid ehk kuni kala on küps. Vala kaste pastale ja sega läbi. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.