Nädala kook

Mini-Sacher 

Angeelika Kang, 6. märts 2008, 13:19
Sacher 
Üks kuulsamaid Austria torte, mille lõi 1832. aastal 16-aastane Viini kokaõpilane Franz Sacher. Kohalike arvates on see tort ilma lisandita liiga kuiv, seepärast pakutakse originaalset Sacherit Viinis, hotelli Sacher kohvikus alati koos maitsestamata vahukoorega. Lisaks klassikalisele tordile valmistatakse ka minitorte, mille läbimõõt on vaid 10 cm ning mis on immutatud rummiga. Rummiga immutamist võib katsetada ka seda torti tehes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 tk Muna
2 dl Suhkur
200 g Või
200 g Mõrušokolaad
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
TÄIDIS
2 dl Aprikoosikeedis
GLASUUR
200 g Mõrušokolaad
2 tl Või
0.5 dl Rõõsk koor

Valmistamine
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata või ja šokolaad nõrgal kuumusel. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur ning sega see munavahu hulka vaheldumisi šokolaadi-võiseguga. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Jahuta täielikult ja lõika pikisuunas pooleks. Määri vahele aprikoosikeedist. Glasuuri tarvis sulata šokolaad ja või. Lisa koor, sega ja jahuta veidi. Kalla glasuur koogile, määri seda ka servadele. Hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee