Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistuseks 20 min + hautamiseks 45 min
Koostisosad
1 kg terve broiler või luudega tükid
3 tk Harilik sibul
2 tk Paprika
1 tk Baklažaan
5 sl Oliiviõli
1 sl Või
Hakitud petersellilehed
1 tl Hakitud ingver
Safran
Sool
Must pipar
0.5 dl Vesi
1 tk Sidrun
1 sl Hakitud koriander
100 g rohelised oliivid
Valmistamine
Tükelda broiler. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Puhasta paprikad ja lõika suuremateks tükkideks. Lõika baklažaan kuubikuteks. Pruunista broileritükid paja põhjas või ja oliiviõli segus. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa tükeldatud köögivili, hakitud petersell, ingver, safran, sool ja pipar. Vala juurde vedelik ja laota peale sidruniviilud. Kata kaanega ja hauta 15 minutit. Vajadusel lisa haudumisajal vedelikku ja sega paar korda. Viimistle maitse soola ja pipraga. Raputa peale koriander ja hauta veel 15 minutit. Natuke enne valmimist lisa oliivid. Serveeri kuskussiga.
Kommentaarid (0)