Aafrika köök

Tagine ehk Maroko kanapada 

Pille Enden, 25. jaanuar 2008, 13:56
Maroko kanapada Jaan Heinmaa
Rohke köögiviljaga kanaroa valmistamisel on kaks varianti. Retseptis toodud juhul säilitab köögivili oma kuju ja roog jääb tahkem. Kui paned kana ja köögiviljad koos hauduma, küpsevad köögiviljad hästi pehmeks, lagunevad ja moodustavad mahlase kastme.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistuseks 20 min + hautamiseks 45 min

Koostisosad
1 kg terve broiler või luudega tükid
3 tk Harilik sibul
2 tk Paprika
1 tk Baklažaan
5 sl Oliiviõli
1 sl Või
Hakitud petersellilehed
1 tl Hakitud ingver
Safran
Sool
Must pipar
0.5 dl Vesi
1 tk Sidrun
1 sl Hakitud koriander
100 g rohelised oliivid

Valmistamine
Tükelda broiler. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Puhasta paprikad ja lõika suuremateks tükkideks. Lõika baklažaan kuubikuteks. Pruunista broileritükid paja põhjas või ja oliiviõli segus. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa tükeldatud köögivili, hakitud petersell, ingver, safran, sool ja pipar. Vala juurde vedelik ja laota peale sidruniviilud. Kata kaanega ja hauta 15 minutit. Vajadusel lisa haudumisajal vedelikku ja sega paar korda. Viimistle maitse soola ja pipraga. Raputa peale koriander ja hauta veel 15 minutit. Natuke enne valmimist lisa oliivid. Serveeri kuskussiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee