Kihiline kohupiima-leiva magustoitFoto: 100 rooga
Küpsetamata magustoidud
8. juuni 2008, 19:24

Kihiline kohupiima-leiva magustoit

Tänu poes müüdavale valmisriivitud leivale on seda magustoitu nüüd hõlpus ka argipäevaõhtul teha. Siiski saab ise tumedat leiba riivides maius parem. Roog on veelgi maitsvam ja pidulikum, kui kaunistad selle vahustatud koorega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg 25 minutit + 2-3 tundi külmas

Koostisosad
500 g Kohupiim
200 g Hapukoor või maitsestamata jogurt
5.5 sl Lauasuhkur
500 g Veidi kuivanud leib
50 g Või
1.5 tl Kaneel (jahvatatud)
500 g õunakeedis

Valmistamine
Sega kohupiim hapukoore või maitsestamata jogurtiga, lisa 2 sl suhkrut. Riivi tahkunud leib.
Sulata pannil või, rösti selles riivitud leiba koos 3,5 sl suhkru ja kaneeliga ning lase jahtuda.
Pane kaussi kiht kohupiima, sellele kiht leivapuru ja kiht moosi, seejärel lao samad kihid veel kord. Kõige peale puista leivapuru. Magustoit on maitsvaim 2–3 tunni pärast, kuid sobib süüa ka järgmisel päeval, kui see on täielikult läbi imbunud. Kui tahad rooga pakkuda kohe, jäta kohupiim vedelam ja pane ohtralt moosi vahele.