BoršisalatFoto: Daisy Lappard
Kolumnid
27. aprill 2008, 20:36

Boršisalat

Tervislik ja põnev salat, omandab seistes veelgi mahlasema maitse. Soovi korral võid kuumuse maha keerata ja lasta salatil kaane all omas mahlas seista.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk Peet
1 klaas Valge peakapsas, hakitud
1 tk Harilik sibul
1 tk Porgand
Poole sidruni mahl
1 tl Köömned
õunamahl
1 tl Õli

Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas õli ja õli sees köömned.2. Haki sibul peeneks ja klaasista õlis.3. Haki ribadeks peet, kapsas ja porgand. Vala potti ja sega kõik omavahel.4. Vala potti ka õuna- ja sidrunimahl ning hauta juurikaid seni, kuni need on pehmenenud, aga endiselt kergelt krõmpsud.5. Maitsesta soola ja pipraga.Soola asemel võid kasutada ka sojakastet.Oluline, et salatit liiga pehmeks ei keeda, nii jäävad kõik kasulikud vitamiinid toitu alles.Kalorid: 102 kcal