Küpsetised

Mahlane fetajuustu-köögiviljapirukas 

Toidutare, 26. november 2008, 14:16
Mahlane fetajuustu-köögiviljapirukas 
Mahlane köögiviljapirukas maitseb hästi koos värske salatiga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
3 dl Eriti hea nisujahu
125 g Või
3 sl Vesi
veidi soola
TÄIDIS
1 tk Harilik sibul
2 tk Punane paprika
1 tk Suvikõrvits
veidi võid
2 küünt Küüslauk
3 sl Basiilik (värske, hakitud)
2 dl Riivjuust
150 g Feta juust
MUNAKATE
3 tk Muna
2 dl Rõõsk koor
Must pipar
Muskaatpähkel

Valmistamine
Haki külm või jahuga segamini, lisa vesi ja sool ning sega tainaks (seda võid teha ka köögikombainis). Pane 30 minutiks külma. Vajuta tainas pirukavormi põhja ja äärtele, torka kahvliga augud sisse. Eelküpseta põhja ahjus 225° juures 10–15 minutit (toesta küljed fooliumiga). Puhasta paprikad ja suvikõrvits, lõika kuubikuteks; haki sibul. Kuumuta sibulat võis või õlis pannil. Lisa paprika ja suvikõrvits, samuti purustatud küüslauguküüned. Kuumuta kõiki koos mõned minutid, puista üle basiilikuga.Puista pirukapõhjale riivitud juust ja laota peale köögiviljad. Riivi fetajuust jämedalt (või pudenda), jaota köögiviljadele. Klopi munad koorega lahti, maitsesta pipra, muskaatpähkli ja vajadusel soolaga. Vala pirukale ja küpseta 175° juures 40–45 minutit.Fetajuust annab pirukatäidisele piisavalt soolasust, mistõttu ole soola lisamisel ettevaatlik.Retsept mõeldud 8 inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee