Toidukordade retseptid

Ahjuköögiviljad sinihallitusjuustuga 

Toidutare, 23. jaanuar 2008, 08:57
Ahjuköögiviljad sinihallitusjuustuga
Hallitusjuust annab ahjuköögiviljadele mõnusalt pikantse maitse. Kes sinihallitusjuustu ei armasta, võib kasutada mozzarellat või mõnda kodumaist juustu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
valmistusaeg 15 minutit + 50 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Harilik sibul
2 tk Punane paprika
2 tk Kollane paprika
300 g Baklažaan
400 g Suvikõrvits
3 sl Oliiviõli
8 küünt Küüslauk
2 sl Palsamiäädikas
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
200 g sinihallitusjuust

Valmistamine
Koori sibulad ning jaga neljaks sektoriks. Lõika küüslaugud, paprikad, baklažaan ja suvikõrvits suuremateks tükkideks. Pruunista köögivilju pannil 1 sl õlis 5–10 minutit, maitsest vähese soola-pipraga. Vala ahjuvormi ning küpseta 220° juures 40 minutit. Sega omavahel palsamiäädikas, 2 sl oliiviõli, sool ja pipar, kalla köögiviljadele ning sega ka nendega läbi. Kata köögiviljad sinihallitusjuustuviiludega ning küpseta ahjus veel 5–7 minutit või kuni juusthakkab sulama. Serveeri saiaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee