Küpsetised

Kohupiima-sidrunikook 

Toidutare, 24. jaanuar 2008, 15:52
Kohupiima-sidrunikook 
Kogu pere lemmikkook, mida armastavad nii lapsed kui täiskasvanud. Sestap soovitame teha seda kohe kahekordses koguses – terve suure ahjuplaaditäie. Kogus 8-10 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2 sl Lauasuhkur
1 tk Muna
2 dl nisujahu
Sool
KATE
3 tk Muna
2 dl Lauasuhkur
500 g Kohupiim (soovitavalt pakikohupiim)
200 g Hapukoor
1 tk Suure sidruni riivitud koor
3 sl nisujahu
KUI SOOVID
1 dl rosinad

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Pane juurde jahu ja näpuotsatäis soola, sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud nelinurkse või 26 cm läbimõõduga ümara lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Katte valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta rebud suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor, jahu ja soovi korral rosinad. Kõige lõpuks vahusta munavalged ning sega ettevaatlikult kohupiimamassi hulka. Vala kate tainale ja küpseta 200° juures 35–40 minutit ehk kuni kook on kuldkollane. Kellele meeldivad rosinad, lisagu neid samuti koogi sisse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee