Ulukiliha retseptid

Mee ja ürtidega marineeritud jänes 

Angelica Udeküll, 28. jaanuar 2011, 06:37
Mee ja ürtidega marineeritud jänes 
Jänese aasta on ukse ees. Marinaadi sees võid oliiviõli asemel kasutada ka pähkliõli, mis annab põneva maitsenüansi. Ja jänese asemel pehmema maitsega küülikut.

Kogus: kahele

Koostisosad
300 g jänesefilee
1 spl Mesi
2 spl sojakaste
0.5 tk laimi mahl
2 spl Oliiviõli
Tüümian
Petersell
SALAT
0.5 tk salatipea
1 tk Hurmaa
2 spl Granaatõunaseemend
KASTE
1 tk šalottsibul
0.5 tk Juurseller
100 ml Valge vein
100 ml aedviljapuljong
0.5 kl Astelpajumarjad

Valmistamine
1. Sega komponentidest marinaad.2. Eemalda jänesefileelt kelmed ja aseta liha vähemalt 12 tunniks marinaadi seisma.3. Marineeritud liha aseta ahjuvormiga ahju ja küpseta 90 kraadi juures 20 minutit.4. Serveeri koos astelpajukastme ja rohelise salatiga.5. Salati valmistamiseks haki roheline salat, viiluta hurmaa ja puista peale granaatõunaseemneid. Kastme valmistamiseks:1. Haki juurseller ja sibul ning kuumuta pannil õli ja või segus. 2. Lisa valge vein ja keeda nii kaua, kuni pool kogusest on aurustunud.3. Lisa puljong ja kuumuta kastet.4. Kõige viimasena lisa püreestatud astelpajud. 5. Maitsesta soola ja pipraga.Serveeri jänes kohe, siis on see kõige mahlasem. Seistes muutub jänes veidi kumjaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee