Päevaretsept ja nädala kook

Salat pirnide ja kitsejuustuga 

Angelica Udeküll, 17. jaanuar 2008, 11:12
Kes ei viitsi pirnidega mässata, võib kasutada ka kompotipirne.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 peotäis hakitud salatilehed
1 spl õli-sidrunikaste
1 spl Või
1 spl Lauasuhkur
0.5 tk Pirn
6 tk Aedmaasikas
1 spl seedermänniseemned
50 g kitsejuust

Valmistamine
1. Aseta taldrikule salatilehed.2. Viiluta pirnid. Kuumuta pannil või ja suhkur ning aseta pirnid pannile karamelliseeruma.3. Grilli kergelt kitsejuust – kas ahjus 185 kraadi juures kuldkollaseks või grilli all –, kuni moodustub ilus kuldpruun koorik. Enne grillimist määri juust kokku meega.4. Poolita maasikad ja aseta need vaheldumisi pirniga salatilehtedele.5. Peale tilguta õli-sidrunikastet, mille valmistamiseks pigista oliiviõli sisse võrdses koguses sidrunimahla ja maitsesta see soola ja pipraga.6. Peale raputa seedermänniseemneid.Seedermänniseemneid tasub eelnevalt ahjus veidi röstida. Selleks laota seemned ahjuplaadile laiali ja aseta need kümneks minutiks ahju. Vahepeal võib seemneid liigutada, et nad saaksid ühtlase jume.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee