Kolumnid
17. jaanuar 2008, 11:12

Salat pirnide ja kitsejuustuga

Kes ei viitsi pirnidega mässata, võib kasutada ka kompotipirne.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 peotäis hakitud salatilehed
1 spl õli-sidrunikaste
1 spl Või
1 spl Lauasuhkur
0.5 tk Pirn
6 tk Aedmaasikas
1 spl seedermänniseemned
50 g kitsejuust

Valmistamine
1. Aseta taldrikule salatilehed.2. Viiluta pirnid. Kuumuta pannil või ja suhkur ning aseta pirnid pannile karamelliseeruma.3. Grilli kergelt kitsejuust – kas ahjus 185 kraadi juures kuldkollaseks või grilli all –, kuni moodustub ilus kuldpruun koorik. Enne grillimist määri juust kokku meega.4. Poolita maasikad ja aseta need vaheldumisi pirniga salatilehtedele.5. Peale tilguta õli-sidrunikastet, mille valmistamiseks pigista oliiviõli sisse võrdses koguses sidrunimahla ja maitsesta see soola ja pipraga.6. Peale raputa seedermänniseemneid.Seedermänniseemneid tasub eelnevalt ahjus veidi röstida. Selleks laota seemned ahjuplaadile laiali ja aseta need kümneks minutiks ahju. Vahepeal võib seemneid liigutada, et nad saaksid ühtlase jume.