Linnuliha retseptid

Kalkunikiusatus 

Toidutare, 22. veebruar 2008, 08:46
 
Kalkuni-vormiroog maitseb hästi ning pakub väiksemale perele kõhutäidet mitmeks päevaks. Samal ajal, kui toit ahjus podiseb, saad ise tegelda muude asjadega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
valmistusaeg 25 minutitahjus 1,5 tundi

Koostisosad
1 kg Kartul
400 g Kalkunifilee (marineeritud)
1 tk Sibul
2 sl Või
0.5 dl nisujahu
1 tk Kanapuljongikuubik
5 dl Vesi
2 dl Rõõsk koor
0.5 tl Piprasegu
0.5 tl Karri
1 tl Estragon

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika tikkudeks, pane suuremasse võitatud ahjuvormi. Kuumuta tükeldatud kalkunifileed pannil. Lisa hakitud sibul ja kuumuta väiksel tulel, kuni see on läbipaistev; vala vormi. Kastmeks sulata pannil või ja sega hulka jahu, pruunista mõni minut. Kalla juurde kuubikust valmistatud puljong ja koor. Maitsesta piprasegu, karri ja estragoniga ning vala vormi. Küpseta vormirooga 175° juures 1,5 tundi. Küpsetamise lõpupoole alanda ahju temperatuuri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee