Veiseliha retseptid
16. jaanuar 2008, 08:17

Sinepine härjafilee

Et mahlad lihas püsiksid, võid esmalt filee tulisel pannil kergelt pruunistada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
350 g härjafilee
2 spl Sinep
2 spl Sinepiseemned
SALAT
2 tk Keskmised kartulid
1 spl Kapparid
1 tk Punane sibul
2 spl Hapukoor 10%
Petersellilehed
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Määri härjafilee sinepiga kokku ja lisa ka veidi soola.2. Tambi sinepiseemned kergelt katki ja raputa need sinepise liha peale.3. Aseta liha ahju ja küpseta 185 kraadi juures 25 minutit.4. Valmista juurde kartulisalat. Selleks keeda kartulid ja haki sibul. Sega kõik komponendid omavahel kokku ja vala üle hapukoorekastmega. Peale sinepiseemnete võib liha paneerida veidikese riivsaia sees, nii muutub kate muredamaks.Sinepiseemnete asemel võid liha määrida kokku ka Inglise sinepiga, kus on seemned juba sees. Salati võib panna ka hapukurki ja kaunistuseks suuri kappareid.Retsept mõeldud 2 inimesele.