Salati retseptid

Talvine mozzarella-ahjutomatisalat 

Anni Arro, 14. jaanuar 2008, 15:56
Kui tomateid aeglaselt ahjus kuivatada, saame tulemuseks magusa ja tummise maitse.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk Tomat
6 oksa Rosmariin
1 küüs Küüslauk
Meresool
Pipar
Oliiviõli
Palsamiäädikas
125 g Mozzarella
rucolalehti

Valmistamine
Talvel puudub tomatitel igasugune maitse, aga nii on võimalik ka talvel süüa head tomati-mozzarellasalatit.Poolita tomatid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.Pista iga tomati viljalihasse 1 rosmariinioksake, puista üle meresoola ja pipraga ning piserda oliiviõliga.Küpseta ahjus madalal temperatuuril (100°C juures), kuni tomatid on krimpsus ja n-ö kuivanud.Selle tegevuse mõte on selles, et tomatid peavad aeglaselt küpsema ehk teisisõnu kuivama – nii on maitse magus ja tummine.Lõika mozzarella taldrikul viiludeks ja aseta iga viilu peale üks ahjukuivatatud tomat.Värskuse ja vürtsikuse mõttes lisa ka mõned rucolalehed.Piserda oliiviõli ja palsamiäädikaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee