Küpsetised

Sibula-kartuli-kitsejuustupirukas 

Lia Virkus, 16. september 2008, 19:19
Sibula-kartuli-kitsejuustupirukas 
Kitsejuust annab sibula-kartulipirukale võrratu maitsenüansi. Kui sa kitsejuustu ei armasta, kasuta tavalist kodumaist riivjuustu.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1 dl Riivjuust
2 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 sl Vesi
TÄIDIS
1 sl Õli
4 tk Harilik sibul
3 tk Kartul
Sool
Pipar
100 g kitsejuust
3 küünt Küüslauk (purustatud)
3 sl Tüümian
KATE
3 tk Muna
2 dl Hapukoor
KAUNISTUSEKS
Väärske tüümian

Valmistamine
Näpi või kuivainetega segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks, pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Kuumuta pannil õli ning küpseta viilutatud sibulad ja kartulid väiksel tulel peaaegu pehmeks. Maitsesta soola-pipraga ja pressi hulka küüslauguküüned. Lisa ka hakitud tüümian ning kuumuta segades veel mõni minut. Vajuta tainas õhukese kihina 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200° juures 10 minutit. Vala kartuli-sibulasegu põhjale ning murenda peale kitsejuust. Klopi vispli abil munad hapukoorega segamini, vala pirukale. Küpseta ahjus 200° juures 40–50 minutit ehk kuni pirukas saab kauni värvi. Lase veidi jahtuda ja kaunista tüümianiokstega. Retsept mõeldud 8 sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee