Kolumnid

Püreesupp kinoaga 

Angelica Udeküll, 2. märts 2011, 14:06
Püreesupp quinoa’ga
Tavalise vee asemel võid juurikaid keeta ka köögiviljapuljongis.

Kogus: ühele

Koostisosad
60 g Kinoa
1 klaas Spargelkapsaidud
1 kl Lillkapsaõisikud
2 tk Porgand
2 cm Ingver
0.5 tk Juurseller
1 spl Õli

Valmistamine
1. Puhasta juurviljad, haki väiksemateks tükkideks porgand, viiluta seller ja peenesta ingver.
2. Kuumuta esmalt poti põhjas õli ja selles ingver.
3. Lisa potti juurviljad ja vala peale keev vesi. Keeda seni, kuni juurikad on peaaegu pehmed, aga samas veel kergelt krõmpsuvad.
4. Kui juurikad on pehmenenud, püreesta need saumikseriga ja maitsesta supp soola-pipraga.
5. Lisandiks keeda juurde kinoa. Loputa esmalt kinod 2 kuni 3 korda külmast veest läbi (ehk pese nagu riisi). Lase esmalt vesi keema ja seejärel lisa teravili. Keeda ca 10 minutit.
Näpunäited:
Kinoa on Lõuna-Ameerikast pärit teraviljasort, mis sobib ka neile, kes muidu teravilja ei talu. Müüakse mahekaupade poodides. Kinoad keetes tasub arvestada, et see paisub enam-vähem sama palju nagu kuskuss.
Kui supp jääb liiga paksuks, võid seda lahjendada näiteks õuna-porgandimahlaga.
Retsept mõeldud 2 sööjale.