Küpsetised

Kartuli-juustupirukas 

Lia Virkus, 7. veebruar 2008, 07:34
Kartuli-juustupirukas 
Piruka võid küpsetada ühes suures või pidulikumal puhul mitmes väikses vormis. Riivitud juustu asemel võid proovida ka suitsujuustu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
1 dl Täistera jahusegu
1.5 dl nisujahu
100 g Või
2 sl Külm vesi
2 tk Kartul (koorega keedetud)
TÄIDIS
3 tk Kartul (koorega keedetud)
2 tk Porgand (keedetud)
5 cm Porrulauk
1 sl Või
värskeid ürte (tüümian, basiilik, peteresell)
0.5 tl Sool
1 tl Must pipar
2 tk Muna
1.5 dl Piim
1 dl Juust (riivitud)

Valmistamine
Taina valmistamiseks koori ja riivi kartulid. Sega kokku kartulimass, omavahel segatud jahusordid ja või. Lisa nii palju vett, et segades moodustub tainapall. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane 15 minutiks külma. Küpseta pirukapõhja 225° juures 10 minutit. Täidiseks koori kartulid ja porgandid ning lõika viiludeks. Haki porru ja kuumuta mõni minut võis. Lao aedviljad kihiti pirukavormi ja puista peale hakitud ürdid. Klopi munad ja piim omavahel segi, maitsesta soola-pipraga ning kalla vormi. Puista peale riivitud juust. Küpseta ahjus 225° juures 25–30 minutit ehk kuldpruuni värvuseni. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.Retsept mõeldud 8 sööjale

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee