Skandinaavia köök

Pereköögi Hasselbacki kartulid 

Lia Virkus, 11. jaanuar 2008, 13:00
Rootsi päritolu "tööõnnetus".

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
8 tk Kartul
2 sl Või
100 g Juust (riivitud)
0.5 dl Riivsai

Valmistamine
Roa nimi pärineb Stockholmi Hasselbackeni restoranilt, mille peakokk seda esimest korda serveeris. Ahjukartulid olid just menüüst välja jäetud, kui üks klient neid soovis. Peakokk püüdis kartulitele viile sisse lõigates lühendada nende küpsemisaega. See küll ei õnnestunud, ent uudsel moel tehtud kartulid said sellele vaatamata populaarseks üle Rootsi. Koori kartulid ja lõika alt õhuke viil ära, et need seisaksid vormis püsti. Tee kõrvuti sisselõiked, mis ei ulatu siiski päris põhjani (seda on mugav teha puulusika peal). Lao kartulid ahjuvorm ja määri õli või sulavõiga. Puista peale soola ja riivitud juustu ning lõpuks ka veidi riivsaia. Küpseta 175° juures 40–50 minutit või kuni kartulid on pehmed.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee