Kiudainerikkad toidud

Musta ploomi ja toorjuustu kook 

Indrek Kivisalu, 21. veebruar 2008, 09:56
Musta ploomi ja toorjuustu kook Jaan Heinmaa
Desserdi seob talveteemaga must ploom ning külma aja rammusust lisab sellele toorjuust.

Koostisosad
TAINAS
130 g Või
3 tk Muna
100 g Eriti hea nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
60 g Fariinisuhkur
170 g Lauasuhkur
TÄIDIS
250 g Toorjuust
200 g Kondenspiim
200 g Mustad ploomid (kuivatatud)
100 g Metspähklid

Valmistamine
Sega tainaained ühtlaseks, pane lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180° juures umbes 25 minutit. Lase jahtuda ja võta siis vormist välja, lõika kolmeks kihiks. Sega vispeldades kondenspiim ja toorjuust. Määri segu kihtidele ning puista üle hakitud mustade ploomidega, tõsta kihid üksteise peale. Viimasele kihile riputa ploomide asemel hakitud metspähkleid.
Lase külmkapis seista vähemalt 2 tundi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee