Punase veini kaste II
Hommikusöögi retseptid
31. oktoober 2008, 11:37

Punaveinikaste

See on üks põhikastmeid, mida üldjuhul pakutakse liha kõrvale. Kodukokkadele lihtsustatud variant, mis hõlmab nii klassikalise Sauce Espagnole’i kui ka Demi-Glace’i tehnoloogiad. Saab luua ka küllaga edasiarendusi, lisades seeni, ürte, marju ja/või magusamat kangendatud veini, likööri, brändit jne.

Koostisosad
60 g Eriti hea nisujahu
60 g rasvaine
1.5 l tume lihapuljong
25 g Tomatipasta
1 pudel punane vein
1 dl dessert vein või suhkrut
Sool
Must pipar
ÜRDID (SOOVI KORRAL)
Rosmariin
Tüümian
Estragon

Valmistamine
1. Kuumuta nisujahu rasvaines helepruuni värvuseni.
2. Lisa pisut jahtunud mass pidevalt segades keevale puljongile.
3. Keeda kastet väiksel tulel pool tundi, seejärel lisa läbikuumutatud tomatipasta ja vein. Jätka keetmist, kuni kolmandik kastmest on aurustunud, pannes soovi korral vahepeal potti ka ürdid.
4. Maitsesta pipra, soola ja vajadusel suhkruga. Kurna ja säilita külmkapis. Kui soovid, võid enne serveerimist võid juurde vispeldada.