Kõrvitsa-püreesupp karamellistatud pähklitega
Kogus: neljale
Koostisosad
1 kg Kõrvits
2 dl Vahukoor
Sool
Muskaatpähkel
Kastmepaksendaja (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
50 g Fariinisuhkur
100 g Metspähklid
vesikress
Valmistamine
Puhasta kõrvits seemnetest ja säsist, koori ning tükelda. Keeda seejärel vähese veega pehmeks. Vala vesi ära ning püreesta kõrvits lõikuris või saumikseriga. Lisa koor ja kuumuta keemiseni, maitsesta soola ja vähese muskaadiga. Soovi korral paksenda kastmepaksendajaga, et saada ühtlasem mass.Kuumuta pannil fariinsuhkrut ning lisa hakitud pähklid. Jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni suhkur tundub olevat imendunud pähklitesse. Lase jahtuda. Kui segu kipub kamakateks kokku jääma, pudista need käte vahel laiali. Serveeri supp kuumalt koos pähklipuiste ja vesikressiga.
Kommentaarid (0)