Kõrvitsa-püreesupp karamellistatud pähklitega
Väherasvased toidud
14. märts 2008, 10:38

Kõrvitsa-püreesupp karamellistatud pähklitega

Taimne kõrvitsasupp on üks talve sümboleid ning sobib muuhulgas ka jõululauale.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Kõrvits
2 dl Vahukoor
Sool
Muskaatpähkel
Kastmepaksendaja (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
50 g Fariinisuhkur
100 g Metspähklid
vesikress

Valmistamine
Puhasta kõrvits seemnetest ja säsist, koori ning tükelda. Keeda seejärel vähese veega pehmeks. Vala vesi ära ning püreesta kõrvits lõikuris või saumikseriga. Lisa koor ja kuumuta keemiseni, maitsesta soola ja vähese muskaadiga. Soovi korral paksenda kastmepaksendajaga, et saada ühtlasem mass.Kuumuta pannil fariinsuhkrut ning lisa hakitud pähklid. Jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni suhkur tundub olevat imendunud pähklitesse. Lase jahtuda. Kui segu kipub kamakateks kokku jääma, pudista need käte vahel laiali. Serveeri supp kuumalt koos pähklipuiste ja vesikressiga.