Linnuliha retseptid

Küpsetatud pardifilee koores hautatud hapukapsaga 

Indrek Kivisalu, 21. detsember 2010, 08:21
Küpsetatud pardifilee koores hautatud hapukapsa ja viigimarja-chutney’gaFoto: Jaan Heinmaa
See toitev roog on ajendatud külmast ilmast ja jõuluajast. Viimane väljendub nii hapukapsas kui ka pardifilees.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Pardifilee (väiksem)
Sool
must pipar
HAPUKAPSAS
75 g Hapukapsas
25 g Peekon
0.25 dl Hapu- või vahukoor
Sool
Suhkur
Must pipar
Tüümian
VIIGIMARJA-CHUTNEY
0.25 tk Šalottsibul (suurem)
2 tk Viigimari
1.25 sl Suhkur
1.25 cl Punane vein
Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
Lõika peekon ribadeks ning prae poti põhjas, kuni osa rasva eraldub. Lisa kapsas ja veidi vett. Sule pott kaanega ja hauta kapsas poolpehmeks. Lisa vastavalt soovile hapu- või vahukoor ning hauta täiesti pehmeks. Maitsesta soola, suhkru, tüümiani ja musta pipraga.
Puhasta šalottsibul ja haki peeneks. Kuumuta kastmepotis pisut õli ja prae selles kiiresti sibul. Lisa suhkur ning oota, kuni see hakkab sulama ja veidi karamellistuma. Vala peale vein ning hauta tasasel tulel, kuni kolmandik on aurustunud. Lisa poolitatud viigimarjad ja sorts palsamiäädikat, kuumuta läbi. Maitsesta kergelt soola ja musta pipraga. Tulemus peab olema magushapu ja veidi vürtsine.
Puhasta pardifileed liigsest nahast ja rasvast ning lõika terava noaga nahale sisselõiked. Prae fileed pannil, alustades nahapoolt. Maitsesta soola ja pipraga ning järelküpseta ahjus 190–200° juures umbes 10 minutit, jättes liha seest roosaks. Serveeri pardifileed hapukapsa ja viigimarja-chutney’ga. Soovi korral paku juurde ka ahjukartuleid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee