Taimetoidu retseptid

Suvikõrvitsakotletid 

Toidutare, 27. juuli 2006, 06:39

500 g suvikõrvitsat
2 sl peenestatud petereselli
1 sibul
3 sl keedetud riisi
3 sl riivitud juustu
2 muna
1,5 dl nisujahu
cayenne`i pipart
soola
musta pipart
praadimiseks toiduõli
Riivi suvikõrvits peeneks ja pigista kätega liigne vedelik välja. Sega kõik ained tainaks, maitsesta. Aja õli pannil kuumaks. Tõsta supilusikaga pannile 3–4 kuhjakest, suru need lamedateks pätsideks. Küpseta mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui tainas ei püsi koos, võta abiks lusikatäis kartulijahu. Serveerimisel tõsta igale pätsile kuhjake külma paksu hapukoort, jogurtit või toorjuustu, lisaks serveeri leiba.