Taimetoidu retseptid

Täidetud rullkõrvitsad 

Tiina Trolla, 18. august 2008, 16:08
Täidetud rullkõrvitsad

2 keskmist rullkõrvitsat (vanasti teati seda ka kui suvikõrvitsat, aga nüüd soovitatakse kasutada nime „rullkõrvits”) 200 g krevette ½ tl Meira sidrunipipart 1 sl sidrunimahla 1 sl võid 2 küüslauguküünt 1 porrulauk 2 dl 4% kodujuustu soola 0,25 tl musta pipart 1 tl basiilikut Pinnale riivsaia Kaunistamiseks peterselli Lõika rullkõrvits pikisuunas katki. Uurista noa abil sisu välja ja jälgi, et jääksid vähemalt 1 cm paksused servad. Maitsesta rullkõrvits sidrunipipraga ning piserda peale kergelt sidrunimahla. Eelkuumuta ahi 225 kraadi juurde. Aseta rullkõrvitsa poolikud kergelt võitatud ahjuvormi. Küpseta 5-10 minutit. Lõika rullkõrvitsa sisu väikesteks tükkideks. Peenesta porrulauk ja purusta küüslauguküüs ning pruunista kergelt praepannil. Kui kasutad sügavkülmutatud krevette, siis sulata ja nõruta. Sega sibula-küüslaugusegu kõrvitsa sisuga, lisa krevetid. Lisa kodujuust. Maitsesta musta pipra ja basiilikuga, vajadusel lisa soola. Täida eelküpsetatud rullkõrvitsa poolikud seguga, peale riputa riivsaia. Küpseta 15–20 minutit ahjus. Enne serveerimist puista peale peterselli. Serveeri koos rohelise salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee