Kalatoitude retseptid
31. mai 2006, 18:27

Maahärra kerge kalasupp

1 pakk külmutatud köögiviljasegu
4 sl võid või toiduõli
200-300 g tükeldatud kalafileed (siig, koha, luts, ahven, vikerforell)
2 kartulit
1 suurem mugulsibul
7-10 kadakamarja või rohelist terapipart
1 loorberileht
1 sl teravamaitselist ketšupit
tükike sidrunikoort
leivanukk
2 sl hakitud maitserohelist(till, petersell, tüümian, sibulapealsed)
maitse järgi soola ja jahvatatud valget pipart
1,2 l vett
Kuumuta hakitud sibul ning tükeldatud kartulid pannil võiga läbi.
Lisa köögiviljasegu ja kuumuta veel mõned minutid, seejärel tõsta kõik suuremasse potti.
Lisa tükeldatud kalafileed , leivanukk, sidrunikoor, ketshup, loorberileht , kadakamarjad, sool ning pipar ja vala keev vesi peale.
Hauta suppi tasasel tulel kaanega kaetud nõus veel 5-10 minutit.
Eemalda supist leivanukk ning sidrunukoor, puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri kohe.