Kalatoitude retseptid
31. mai 2006, 18:11

Kodujuustu-tomatisalat


200 g lehtsalatit (jääsalat, hiina kapsas)
250 g kirss- või viinamaritomateid
1 sibul
1—2 varsselleri vart
200 g kodujuustu
200 g tuunikalakonservi
Kaste:
1 dl apelsinimahla
1 tl suhkrut
½ tl basiilikut
1 küüslauguküüs
pisut musta pipart
soola
2 sl oliivõli
2 dl 10% hapukoort

Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks. Aseta serveerimistaldrikule (selle salati puhul tehakse kohe portsjonid valmis). Tükelda tomatid sektoriteks ja aseta need salatilehtedele. Lõika sibul õhukesteks ratasteks, viiluta varsseller. Puista peenestatud varsseller ja sibularattad ühtlaselt salatilehtede. Keskele kuhja kodujuust ja kõige peale aseta tuunikalatülikesed.
Sega kastme ained kokku ja kalla salatile. Serveeri koos näkileivaga.