Küpsetised

Maasikaterretisekook 

Toidutare, 31. mai 2006, 18:10

100 g mandleid
1 dl tuhksuhkrut
2 munavalget
1 liiter värskeid vōi u 400 g külmutatud maasikaid
TARRETIS:
6 g ehk 4 lehte želatiini
1 sl suhkrut
1 dl vett
2 dl siidrit vōi valget veini
VORMI MÄÄRIMISEKS:
rasvainet
jahu
Kui kasutad siidrit, vala siider kaussi ja liiguta aeg-ajal, et süsihappegaas eralduks.
Lase mandlid korraks keema, koori ja jahvata.
Sega tuhksuhkruga.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega mandli-suhkrusegu ettevaatlikult vahu hulka.
Kalla tainas rasvaga määritud ja jahuga ülepuistatud ümmargusse avatavasse u 23 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta koogipõhja 200ºC juures u 20 minutit, seejärel lase koogipõhjal jahtuda.
Sulata zhelatiin.
Sega suhkur, vesi ja siider (või vein), sega kuni suhkur on lahustunud.
Lisa lahustatud zhelatiin.
Kata kogu koogipõhi marjadega ja tõsta pooltarretanud zhelatiin marjadele.
Tõsta jahedasse. Serveeri tarretunult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee