Kalatoitude retseptid

Kreveti-juustusalat 

Tiina Trolla, 31. mai 2006, 18:04


200 g sügavkülmutatud krevette
1 purk konservananassi (227/137 g) tükke
2 õuna
½ sidrunit
200 g sügavkülmutatud herneid
1 punt (100 g) jääsalatit (võid asendada ka hiinakapsaga)
150 g juustu
Kaste:
200 g 10% hapukoort
½ dl konservananassi vedelikku
1 tl sidrunipipart
Kaunistamiseks krevette, tilli, sidrunit
Sulata ja nõruta krevetid (jäta 3–4 krevetti kaunistamiseks). Kurna ananassitükid leeme seest välja, säilita vedelik kastme tegemiseks. Koori õunad ja lõika tükkideks. Õunte tumenemise vältimiseks piserda tükid sidrunimahlaga kergelt üle. Sulata herned ja rebi jääsalat tükkideks (lõigates ei jää salat õhuline).
Sega hapukoor ja konservananassi vedelik omavahel, maitsesta ja kalla salatile. Sega kergelt läbi. Enne serveerimist lase salatil maitsestuda. Tõsta salat serveerimisnõusse ja kaunista. Serveeri koos näkileivaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee