Kalatoitude retseptid

Ahjukala õunatšatniga 

Tiina Trolla, 31. mai 2006, 17:56


400 g külmutatud hõbeheiki vm külmutatud kalafileed
½ tl soola
¼ sidruni mahl
¼ dl kalapuljongit või valget veini
¼ tl sidrunipipart
Kaste:
1 sibul
2 hapukat õuna
1 spl võid
0, 5 mandariini
1, 5 spl vett
soola, sidrunipipart
Kaunistamiseks punast paprikat
Lõika veidi sulanud kalafilee 1 cm paksusteks viiludeks ning lao rasvaga määritud ahjuvormi. Puista kala pinnale soola ja sidrunimahla ning kalla kalapuljong või vein sinna peale. Lõpuks maitsesta sidrunipipraga.
Kata vorm alumiiniumfooliumiga. Küpseta ahjus keskmisel kõrgusel 200º C juures umbes 20 minutit.
Kui kala küpseb, valmista kaste. Koori ja tükelda sibulad ja õunad. Kuumuta sibulaid veidi aega rasvas. Lisa õunalõigud, mandariini tükid ja vesi. Maitsesta ning sega hoolikalt. Aseta kaste kala peale. Küpseta ahjus veel 5 minutit. Kaunista paprikaga.
Serveeri koos keedetud riisi ja värske salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee