Kalatoitude retseptid

Kreveti-šampinjonisupp 

Tiina Trolla, Naisteleht, 29. mai 2006, 17:22


200 g šampinjone (mahedamaitselisi metsaseeni)
umbes 100 g porrulauku
2 sl toiduõli
1 tl sidrunipipart
soola
musta pipart
3 dl vett
2 dl vahukoort
2 sl nisujahu
200 g krevette
½ dl värsket tilli
Puhasta ja viiluta seened. Vajadusel puhasta porrulauk ning peenesta. Võimaluse korral vali praadimiseks selline anum, kuhu kogu toit ära mahub. Prae seened ja porrulauk kergelt õlis läbi, ehk senikaua kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud. Sega sinna juurde esmalt maitseained ja nisujahu, seejärel vesi ja vahukoor. Lase keema.
Krevetid muutuvad keetes sitketeks, seetõttu tuleb need supile lisada vahetult enne lõplikku valmimist. Kindlasti ei tohi enam keeta. Serveeri koos kukliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee