Lihatoidu retseptid

Pihvid seenekastmes 

Tiina Trolla, 29. mai 2006, 17:16

400-450 g hakkliha
2 dl rõõska koort
2 munakollast
½ tl soola
pipart
võid/margariini praadimiseks
Kaste:
150 g värskeid sampinjone
1½ dl rõõska koort
pisut puljongit
sojakastet 
soola, valge pipar

Puhasta seened (kui kasutad konservseeni vala vedelik ära), viiluta. Lase koor keema tõusta ja lisa seened. Lase keeda nõrgal kuumusel kuni kaste pakseneb. Lisa puljong vahetult enne serveerimist maitsesta sojakastme, soola ja pipraga.
Hakklihamass tihenda soolaga. Sega koor osade kaupa taignasse. Edasi lisa munakollased, maitsesta pipraga. Sega korralikult läbi.
Vormi 4-5 “pihviks” märgade käte vahel. Aseta märjale lõikealuale, suru ilusti lamedaks. Pane või või margariin pannile ja lase sel pruunistuda kuldpruuniks. Küpseta pihvid kuldpruuniks, 3-4 min mõlemalt poolt. Lase neil pisut järelvalmida. Maitsesta kaste lõplikult ning pane serveerimiseks valmis.
Serveeri pihvid kohe kastme ja keedetud kartulitega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee